Demonstrații de pictură pe icoane de lemn și de piatră, încondeiere de ouă și împletire de șnururi pentru mărțișoare – acestea sunt doar câteva dintre activitățile care se vor desfășura la standul României de la cea de-a 48-a ediție a Bursei Internaționale de Turism de la Berlin, eveniment organizat în perioada 6 – 10 martie.
Tot aici vor avea loc și degustări de vinuri și de țuică, toate în scopul promovării țării noastre la cel mai mare eveniment de profil din lume. Se vor realiza, de asemenea, prezentări ale Deltei Dunării, în cadrul proiectului „Danube Info”, și se va organiza o dezbatere legată de elaborarea proiectelor care țin de Dunăre.
Standul va găzdui 50 de expozanți, de la operatori economici din domeniul turismului, la autorități locale și asociații de promovare a zonelor turistice din România, se va extinde pe o suprafață de 407 metri pătrați și va fi amenajat alături de cele ale Ungariei, Slovaciei, Macedoniei și Serbiei.
„În primele trei zile de târg, zilele dedicate specialiștilor, aceștia vor avea întâlniri stabilite cu parteneri sau potențiali parteneri, cu agenții cu care colaborează. În ultimele două zile aceștia își prezintă publicului larg pachetele de oferte și programele turistice”, au declarat pentru gândul reprezentanții Ministerului IMM-urilor, Mediului de afaceri și Turismului.
În prima zi a evenimentului, la standul dedicat țării noastre se va organiza „Seara românească”, pe acorduri de muzică medievală interpretată la chitară și la flaut și pe acorduri de muzică populară în stil blues. „Invitații vor degusta specialități gastronomice românești, în timp ce vor asculta duetul > și formația Nightloosers”, ne-au explicat reprezentanții ministerului de resort. „Concertele vor avea loc și în ultimele două zile ale târgului”, au mai adăugat aceștia.
Pe parcursul acestui eveniment se va continua, de asemenea, promovarea broșurii „Legenda Mărțișorului, Talisman românesc”.
Anul trecut, la Bursa Internațională de Turism de la Berlin au participat 11.127 de specialiști și 60.000 de vizitatori.